• neberou@neberou.cz
  • +(420) 604 847 974
Jednim slovem EXTREM
  • 17.06.2019 10:40
  • 1211 zobrazení

Jednim slovem EXTREM

Od patku do nedele jsme se zucastnili 1. rocniku A-Baits Cupu na Gergeliku. Ze to bude extremni jsme vedeli (kdo zna Gergelik, tak vi, ze to je sterkoviste, kde neni ani jeden vzrostly strom a slunce zde dokaze delat divy), ale skutecnost predcila vsechna nase ocekavani...

Jeli jsme kazdy po vlastni ose, jelikoz ja musel s dcerou na prohlidku k lekari. Losovani mel tedy na starost Jura a podarilo se mu vylosovat sektor B a v nem misto c. 13. Toto misto je relativne velmi dobre, nicmene behem zavodu jsme se presvedcili o jeho zaludnosti.

Zavod zacal uderem patecniho poledne a jelikoz byla cena i za prvni rybu, tak jsme tomu prizpusobili taktiku naseho lovu. Prvni bodovany kapr se podaril chytit na miste c. 16 (paradoxne je to jedno z mist, u ktereho jsme cekali velmi malou produktivitu) po 24 minutach od startu zavodu. No co se da delat??? Takze po pul hodine jsme vse predelali a zacali se venovat skutecnemu zavodnimu lovu.

Prvni zaber jsme meli tesne po hodine a pul od startu zavodu a na breh se podival supik o vaze 10.40 kg. Do vecera jsme meli jeste nekolik zaberu a tak jsme meli prvni den chyceny 3 bodovane ryby z pozadovanych 5 (zavod byl na soucet 5 ryb s tim, ze se pocital kapr nebo amur od 8 kg). Po cely den panovalo neskutecne vedro, ale co nastalo po sedme hodine vecer nas doslova sokovalo. V tuto dobu se objevily neskutecne mraky komaru, kteri naprosto ignorovali repelenty a vsechny dalsi prostredky, a tento stav vytrval az do sedme hodiny ranni. Proste SILENOST...

Sobota se nesla ve zcela podobnem duchu jako patek. V prubehu dne se nam podarilo seskladat 5 bodovanych kapru, kteri vsichni byli od 10 do 11 kg a v celkovem poradi nam patrilo tesne 3. misto. A vecer? SILENOST nad SILENOST... Snazil jsem se treba v noci predelat nastrahu, ale pokud clovek rozsvitil celovku, tak mel hned kolem sebe stovky doternych komaru. Kdo to nikdy nezazil, tak neuveri?!

I po druhe noci jsme stale na 3. miste a verime, ze to udrzime. Pred jedenactou hodinou prichazi bourka, kterou doprovazi prudky lijak. Prave v tento okamzik prichazi klukum na c. 11 zaber a zdolavaji kapra pres deset kilo, ktery nas tak odsunuje na celkove 4. misto a nam tak zustava "pouze" vitezstvi v sektoru B.

Co rici zaverem? Na Gergeliku jsme spolu byli na druhych zavodech a vzdy z toho bylo 4. misto s tim, ze o "bednu" jsme prisli v posledni hodine zavodu... ;-) Proste PECH. Co mi vsak daleko vic vrta hlavou je fakt, ze jsme meli vsechny bodovane ryby stejne (od 10.14 do 10.81 kg). Proste nam ani jedna ryba neustrelila napr. nekde ke 14 kg a vice. Zkouseli jsme uplne vse (mala nastraha, 3 dvacitky, maly ci velky hacek, s dipem ci bez dipu, atd.), ale vysledkem byla stejna sorta ryb. Paradoxem je, ze narozdil od prvnich zavodu na tomto reviru, jsme na 100% velkou rybu na prute vubec nemeli. Holt nekdy s tim proste clovek nic neudela... :-)



sdílet: